Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Familieretshuset

Mor i Krise har erfaring med at det kan være en fordel med at undgå Familieretshuset og Familieretten. Det er meget opslidende at være igennem et længerevarende sagsforløb – og det er tid og energi der går fra dit barn. 

Vores udgangspunkt hos Mor i Krise er, at så vidt det er muligt så undgå en optrappende tilgang i Familieretshuset – og helst helt undgå det juridiske spor.

Hvis I ikke kan komme til enighed i forhold til bopæl, forældremyndighed og samvær, går Familieretshuset ind i processen. Familieretshuset vil altid forsøge at vejlede forældrene til den løsning, der er bedst for alle parter, og kun i sidste instans vil Familieretten blive inddraget.

Alle familieretlige sager starter i Familieretshuset, der har overtaget for Statsforvaltningen. Hvordan din sag specifikt kommer til at udvikle sig, afhænger af flere ting, og der er derfor flere måder, din sag kan forløbe på.

Når Familieretshuset er blevet kontaktet, foretages der en screening af familien på baggrund af forældrenes oplysninger. Her vurderes parternes konfliktniveau og eventuelle risikofaktorer som fx misbrug, psykisk sygdom, social udsathed og familiens kontakt til de sociale myndigheder. I kan selv vælge, om I vil komme til et vilkårsforhandlingsmøde i Familieretshuset, hvor en sagsbehandler vil forklare jer om, hvad det indebærer at blive separeret eller skilt. Screeningen og vilkårsforhandlingen fungerer som baggrund for, hvordan sagen videre vil forløbe. Her er der tale om tre spor kaldet § 5-sager, § 6-sager og § 7-sager.

5-sager
Disse sager kategoriseres som enkle sager, og består af de situationer, hvor forældrene selv er nået til enighed og kun har brug for en separations- eller skilsmissebevilling eller at få registreret en aftale om forældremyndighed. Her går Familieretshuset ind og registrerer aftalerne og udsteder bevillinger. Hvis I har valgt at tage til vilkårsforhandling, så kan separation og skilsmisse ske ved samme lejlighed.

6-sager
I disse sager er parterne ikke enige på forhånd. Her vil Familieretshuset behandle sagen, og du og din partner vil blive tilbudt rådgivning og konflikthåndtering, der er gode redskaber til at I sammen kan finde en god løsning for hele familien. Står du i en § 6-sag, kan det være en stor hjælp at have været forbi en personlig rådgiver, der kan vejlede dig i dine rettigheder og hjælpe dig i din specifikke situation, så du er klædt godt på til mødet med Familieretshuset. Her kan Mor i Krise være behjælpelige og hjælpe dig med at få det bedste resultat for både dig og din familie.

7-sager
Står du med en § 7-sag, så er det fordi, du har en kompleks sag, der er præget af risiko­faktorer som højt konfliktniveau mellem forældrene og manglende tillid til, at partneren kan tage sig ordentligt af barnet/børnene. Disse sager kan også involvere vold, misbrug, psykisk sygdom eller sociale problemer. I disse sager involverer Familieretshuset både børne-og familiefaglige medarbejdere og juridiske sagsbehandlere i behandlingen af sagen.

Hvis det er relevant og nødvendigt kan kommunen også inddrages i disse tilfælde. Her kan Familieretshuset indhente oplysninger hos kommunen uden at skulle spørge om samtykke. Disse oplysninger går begge veje, så kommunen kan blive gjort opmærksom på, at Familieretshuset har en § 7-sag under behandling, der vedrører det pågældende barn.
Der kan ikke udveksles oplysninger, som ikke er relevante for at vurdere barnets tarv – det kan fx. være oplysninger om ældre søskende, som barnet ikke har kontakt med, eller oplysninger omkring ansøgninger om sociale ydelser.

Befinder dig i en § 7-sag, befinder du dig samtidig i en stressfyldt og usikker situation, hvor det kan være en stor hjælp at have nogen at støtte sig til. Her kan Mor i Krise hjælpe dig i form af rådgivning, kontakt til myndigheder og sagsbehandlere, og vi kan være med som bisiddere, hvis sagen skal i retten.  

Mor i Krise er en underafdeling af konsulentvirksomheden ProAdviser.dk. Vi er specialiserede inden for rådgivning af familier i krise. Du kan læse meget mere om Familieretshuset her.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.