Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Samvær

Samværsaftale, Samværsordning eller 7/7 ordning

Samvær med barnet er ikke afhængigt af bopæl eller forældremyndighed. Når du skilles fra din partner, er det en god idé at lave en samværaftale, men du har ikke pligt til at involvere Familieretshuset. Samværsaftalen behøver heller ikke at være skriftlig, men det anbefales, at den er det. Laver I en aftale sammen, er den bindende – også selvom Familieretshuset ikke er inde over processen – og den kan kun ændres, hvis begge parter er enige, eller hvis der sker store forandringer i barnets levevilkår – såkaldte væsentligt forandrede forhold. I en samværsaftale er det barnets ret til samvær den forælder som barnet ikke har folkeregisteradresse på som bliver beskrevet. Og det er også hvad Familieretshuset kigger på – de regulerer samværet. Du skal være opmærksom på, at hvis I i forvejen har fundet ud af hvem der er bopæls- og samværsforælder så vil Familieretshuset udelukkende se på samværsforælderen.  

Som forælder har du ret til samvær, hvis du ønsker samvær, og din partner kan ikke nægte dig det. Befinder du dig en situation, hvor din ekspartner har brudt kontakten mellem dig og dit barn, skal Familieretshuset gå ind og fastsætte en aftale om et midlertidigt kontaktbevarende samvær mellem barn og forælder. Afgørelsen skal komme senest tre uger efter, samværsforælderen har henvendt sig til Familieretshuset med sin ansøgning. Indtil en fast aftale om samvær er på plads, er der faste rammer for minimumssamvær, der er den minimale tid, du er garanteret med dit barn. Tidsrummet varierer alt efter, hvor gammelt barnet er – det kontaktbevarende samvær er lovgivningsbestemt.

Udover det lovgivningsbestemte midlertidigt kontaktbevarende samvær er der også et midlertidigt samvær – som sker på baggrund af en vurdering ud fra flere oplysninger fra Familieretshuset. Her har Familieretshuset mulighed for at undersøge barnets perspektiv nærmere og lave en midlertidig afgørelse på et mere oplyst grundlag. Det skal ske inden for rimelig tid – og Ombudsmanden har været ude at sige ca. 4 uger fra ansøgningstidspunktet. 

Det endelige samvær er det samvær som Familieretshuset afgør, som det samvær som der fremadrettet skal være. Er det indgribende for barnet hvad morens og farens ønsker til samværet er -altså siger den ene 7/7 og den anden siden 12/2 vil Familieretshuset skulle sende sagen i Familieretshuset og har ikke kompetence til at træffe en afgørelse udover et midlertidigt samvær.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.