Priser og ydelser
Når du får rådgivning af advokat Cecilie Elisa Dahlstrøm som vi formidler kontakten til, så aftaler du selv nærmere ift. pris. Det vil altid være sådan, at du kommer til en betalt rådgivning. Prisen afregnes seperat med advokatfirmaet.
Afregning sker seperat med psykoterapeuten.
Du ved på forhånd inden mødet, hvad prisen er.
Konfliktmægling mellem forældre
Konfliktmægling mellem forældre
Udgangspunktet hos ProAdviser er, at hvis det overhoved er muligt, så ønsker vi, at hjælpe forældrene til at finde løsninger sammen, som er bedst for barnet. I forbindelse med samlivsophør/skilsmisse er man i en krise, og ofte meget følelsesmæssig påvirket af situationen.
Når der skal findes løsninger og laves aftaler omkring barnet, hjælper vi med en konstruktiv dialog, hvor begge parter kan komme til orde og få mulighed for at give deres perspektiv på tingene. Vi har en anerkendende tilgang og det er et mål i konfliktmæglingen mellem forældrene, at begge parter oplever at blive hørt. Dernæst hjælper vi med helt konkrete løsningsforslag, f.eks. i form af en aftale om bopæl og samvær, og udarbejder de relevante papirer.
Det er en stor fordel, hvis forældre overhoved kan undgå Familieretshuset og Familieretten. Der er ventetid, og denne tidsperiode kan være rigtig hård og utryg for alle parter, især barnet/børnene, men også forældrene. Ingen ved hvordan og hvornår der kommer en afklaring omkring bopæl og/eller samvær, og det kan udover at skabe utryghed og så medføre at situationen bliver mere konfliktfyldt og spidser til.
Hos ProAdviser ønsker vi først og fremmest at se om det er muligt, at forældrene kan lande en aftale, så der kommer ro på situationen og rammerne omkring barnet fremover. Det er altid en mulighed senere hen at søge Familieretshusets hjælp til ændring af aftalen, såfremt man ikke oplever den fungerer optimalt
for barnet.
Bopæl og samvær
Bopæl og samvær
Hvis man ikke aftaler 'delt bopæl', når man flytter hver for sig, bliver den ene forælder bopælsforælder, og den anden samværsforælder. Statistisk set er det oftest mødre, som bliver bopælsforælder, og fædre skal lave en aftale om at se sit barn/børn.
Mange fædre oplever at miste kontakten helt til deres barn i en periode, da de skal have myndighedernes hjælp til at få fastsat samvær, det er uhensigtsmæssigt i forhold til relationen og tilknytningen til barnet, at kontakten afbrydes helt i en periode.
ProAdviser tilbyder en faglig vurdering af, hvordan du skal gribe tingene an, så du undgår at være uafklaret eller miste kontakten helt til dit barn i en længere periode. Vi rådgiver om, hvilket samvær der er mest realistisk at opnå med dit barn, bl.a. hensynet til barnets alder, trivsel generelt, risikofaktorer hos forældrene m.m.
Det kan være afgørende i sager om bopæl og samvær, om kommunen har været eller er inde i din sag, ligesom udtalelser fra barnets aktuelle institution og skole kan have stor betydning. Med andre ord, er der mange faktorer der skal medtænkes, når bopæl og samvær skal fastsættes.
ProAdviser har stor erfaring indenfor området, vi har deltager i mange møder i Familieretshuset og hos kommunerne, ligesom vi har et indgående kendskab til lovgivningen og praksis på området.
Rådgivning om rettigheder
Rådgivning om rettigheder
I forbindelse med samlivsophør/skilsmisse er det rigtig godt at kende til sine rettigheder. En google-søgning kan give nogle gode informationer om dette. Der er imidlertid også vigtig viden indenfor området, som det kan være svært lige at læse sig til.
ProAdviser har stor erfaring med f.eks. "lovens anvendelse". Som et eksempel: I Familieretshuset træffes afgørelser om antal overnatninger ud fra barnets alder, - 1 overnatning når barnet er 1 år osv. Dette er dog ikke en fast regel, men en form for praksis vi ser i afgørelser fra Familierethuset. Dette er en tommelfingerregel, som vi ikke kan acceptere at man vejleder om.
Det er godt at vide, når du f.eks. søger om samvær. En 7/7 ordning på et barn på 1 år er urealistisk, og der er det bedre, at du foreslår kortere og hyppigere tidsperioder i dit samvær, da det er mere sandsynligt, at denne ansøgning vil blive imødekommet af Familieretshuset.
Du har ret til kontaktbevarende samvær, hvis I fx går fra hinanden og pludseligt slet ikke ser dit barn. Vidste du, at der også er en "fælde"/risiko ved at søge det?
I det øjeblik du søger kontaktbevarende samvær, så bliver den anden forælder bopælsforælder. Det er muligt, at det ikke er et problem, men i nogle sager, hvor der er mulighed for, at det er dig, der bliver bopælsforælder, er det ikke nødvendigvis en god ide at søge kontaktbevarende samvær.
Disse er eksempler på ting i sager om samvær og bopæl, som det kan være svært at læse sig til, hvorfor vi anbefaler at man søger kvalificeret rådgivning - inden man kontakter myndighederne.
Partsrepræsentant i Familieretshuset og kommunen
Partsrepræsentant i Familieretshuset og kommunen
ProAdviser tilbyder at deltage i møder hos myndighederne. Ifølge Forvaltningsloven har alle borgere ret til at tage en partsrepræsentant med til afgørelsesmøder.
Fordelen ved at benytte sig af en partsrepræsentant er, at vedkommende har et indgående kendskab til loven, rettigheder og procedurer m.m.
Under mødet har partsrepræsentanten mulighed for at tale på dine vegne, komme med relevante spørgsmål, - som du muligvis ikke selv er klar over vil være godt at stille, samt komme med konkrete løsningsforslag.
ProAdviser har stor erfaring som partsrepræsentant i børnesager, og vi har det faglige grundlag for at rådgive om det videre forløb.
Som et eksempel kan her nævnes, at kommuner ofte udarbejder en BFU (børnefaglig undersøgelse), hvis der er en bekymring for et barn. Undersøgelsen konkluderer, om barnet eller familien har behov for støtteforanstaltninger. Det kan f.eks. være at kommunen træffer afgørelse om familiebehandling, da de vurderer at barnet er i klemme og negativt påvirket af forældrenes konfliktniveau. Her kan vi rådgive om fordele og ulemper ved at du deltager i familiebehandling, og vi kan f.eks. udarbejde skrivelse om, at du ønsker at deltage i familiebehandling i form af separate samtaler.
Vi kan også foreslå at barnet får en støtte-kontakt person, så barnet har en neutral voksen at tale med, hvis barnet er belastet af forældrenes konflikt.
Ligeledes kan Familieretshuset træffe afgørelse om en BSU (børnesagkyndig undersøgelse) her vil der være psykologsamtaler med begge forældre og man vil se hvordan barnet er sammen med forældrene hver i sær. Her er er det også en god idé, at have en med - dog ikke som partsrepræsentant men som bisidder (se pkt. 13).
Et andet eksempel, hvor ProAdviser deltager som partsrepræsentant til møde i Familieretshuset, kan vi undervejs på selve mødet rådgive om det er bedre at du indgår frivillig aftale om samvær og/eller bopæl, eller du skal fastholde din ansøgning og lade sagen gå videre af det juridiske spor.
Her hjælper vi med at skitsere fordele og ulemper, så det bliver tydeligt for dig, om det er bedst at lade myndighederne afgøre sagen eller vi hjælper med at lande en konkret aftale på selve mødet i Familieretshuset.
Her gør vi bl.a. også opmærksom på at ferier skal skrives ind i aftalen, evt. en optrapningsperiode af samværet, tidspunkter for skift m.m.
Med andre ord, vi byder ind med konkrete løsninger, uanset hvad retning din sag tager.
Vi har også deltaget i møder, hvor vi har sat grænser undervejs, fordi mødet udviklede sig mere til mudderkastning end konstruktiv dialog. Det kan være du er bange for personlige angreb på et møde, og der træder vi i karakter, og beder om at fokus på mødet omhandler at finde løsninger for rammerne omkring barnet fremover.
Hvordan undgå Familieretshuset
Hvordan undgå Familieretshuset
ProAdviser anbefaler, at hvis det overhoved er muligt, er det bedst at undgå Familieretshuset. Dette uddybes også i punkt 1 om konfliktmægling mellem forældrene.
Der er ventetid, og sagen kan trække yderligere ud selvom I er indkaldt til møde. F.eks. når Familieretshuset skal oplyse sagen ved at indhente udtalelser fra institution/skole, afholde børnesamtale, evt. indhente lægelige oplysninger osv.
Det kan være helt umenneskeligt med den ventetid, og der er risiko for at relationen mellem barnet og den forælder der ikke ser sit barn særlig meget eller slet ikke i den grad påvirkes negativt.
Ofte har barnet en tilknytning til begge forældre, og selve ventetiden og sagsbehandlingsforløbet i Familierethuset kan være med til at bryde denne tilknytning. Barnet oplever pludselig ikke den ene forælder som en del af sit liv og tilgængelig, og vil måske opleve et svigt, hvis den ene forælder forsvinder delvist eller helt ud af barnets liv i en periode. Barnet har ikke mulighed for at forstå hvad der sker, og det kan være svært at forklare til et barn ud fra deres forståelsesniveau. Det kan derfor have stor betydning, hvis Familierethuset kan undgås. Måske bliver din samværsaftale ikke helt som du har drømt om, og du går på kompromis, men opnår i stedet at bevare den gode relation til dit barn.
Sagsoverblik
Sagsoverblik
ProAdviser tilbyder at gennemlæse din sag og relevante skrivelser, for derefter at komme med en vurdering og rådgivning i forhold til det videre forløb.
Hvordan gribes det bedst an, er der noget i din sag der er blevet overset, er din retssikkerhed blevet overholdt, skal der udarbejdes en klage, er der tiltag der mangler at blive belyst eller sat i værk.
Nogle føler sig dårligt behandlet i systemet og har brug for at få vendt deres sag og kigget på forløbet for at få rådgivning om, hvordan tingene bedst muligt gribes an fremover.
Andre føler sig så dårligt behandlet, at selvom deres sag er afsluttet, har de brug for at stille nogen til ansvar for eventuelle fejl eller forsømmelser der er begået. Dette kan ProAdviser være behjælpelig med.
Samværsaftaler
Samværsaftaler
Vi hjælper med at udarbejde eller ændre samværsaftaler, uanset om det sker uden Familieretshusets hjælp eller ej.
Vores fokus er, hvad der er bedst for barnet. Det betyder også, at vi ikke nødvendigvis går efter mest muligt, men at barnets forhold og trivsel og behov skal vægtes højt. Vi rådgiver derfor i hver enkelt sag, også ud fra beskrivelser af barnet og barnets aktuelle trivsel og behov.
Derudover har vi selvfølgelig også forældrenes ønsker og behov for øje, bare det ikke sker på bekostning af barnet.
Vi har stor erfaring med at udarbejde samværsaftaler, og hvis ikke vi kan hjælpe forældrene indbyrdes, kan vi ved mødedeltagelse og partshøring fremhæve relevante forhold, som skal danne grundlag for Familieretshusets afgørelse.
Psykoterapeut og psykolog
Psykoterapeut og psykolog
Når man står i et samlivsophør/skilsmisse er man i en krise. Ofte har problemerne og udfordringerne stået på i længere tid inden selve bruddet. Vi anbefaler, at man søger hjælp til sig selv for at få bearbejdet sine oplevelser. Ved at hele sig selv og tage hånd om sig selv, gør man samtidig også noget godt for sit barn. Jo bedre man selv har det, jo mere overskud og livsglæde kan man også tilbyde sit barn.
Måske har man brug for at arbejde med sig selv inden man på et tidspunkt er klar til et nyt forhold. Det kan være man har erfaret at man ikke har været så god til at sætte grænser, at man har fundet sig i for meget, eller måske har man oplevet sig selv være opfarende eller råbende på en uhensigtsmæssig måde. Uanset hvordan man har fungeret i ens parforhold og hvordan og hvad der er sket i forbindelse med samlivets ophør, kan det være nødvendigt og godt at få hjælp af en professionel og få taget hånd om sig selv på en god måde.
En psykolog kan man benytte enten ved, at man får en henvisning fra egen læge (så man opnår tilskud), eller helt selv betale. En psykolog har en kandidatgrad i psykologi fra universitetet.
En psykoterapeut har taget sin uddannelse i privatregi, og har under sin uddannelse selv gået i terapi og arbejdet med sig selv.
En psykoterapeut er ikke en del af det offentlige behandlingssystem og kan heller ikke stille kliniske diagnoser. Fokus er på samtale-terapi, og det kan være rart, når man står i en personlig krise.
Om man vælger en psykolog eller psykoterapeut er måske ikke så afgørende, men vigtigst at man tager sig tid til at arbejde med sig selv og tage hånd om sig selv på en god måde. Og så handler det i sidste ende nok også om kemi.
Vi kan anbefale psykoterapeut og psykolog, som vi har erfaring med og fået rigtig positiv feedback på fra vores klienter.
Advokatbistand
Advokatbistand
Nogle sager videresendes til Familieretten, hvor det er en dommer der skal afsige en dom om samvær/bopæl, i den forbindelse får du brug for en advokat. Nogle har brug for en advokat i forbindelse med tvangsudlevering af et barn, eller hvis kommunen påtænker en tvangsfjernelse.
Vi har kendskab til advokater som vores klienter har benyttet og været glade for. Vi lægger vægt på at advokaten har en god etik, er god at kommunikere med, og samtidig dygtig rent fagligt.
Vi kan anbefale konkrete advokater, såfremt du får brug for dette.
Tværfaglig rådgivning
Tværfaglig rådgivning
Hos ProAdviser er det muligt at få tværfaglig rådgivning, hvor en familiejurist og særlig rådgiver eller terapeut med indgående kendskab til børns udvikling og trivsel deltager.
Det kan være vigtigt, at benytte fagpersoner med særlige kompetencer indenfor et område, for at belyse og hjælpe bedst muligt i din sag.
Vi lægger stor vægt på, at du oplever at den rådgivning du modtager hos os, tager afsæt i et solidt fagligt grundlag.
Udarbejdelse af klager og generelle skrivelser til myndighederne
Udarbejdelse af klager og generelle skrivelser til myndighederne
ProAdviser tilbyder at udarbejde skrivelser til myndighederne, klageindstanser m.m.
Vi har det faglige grundlag og kendskab til lovgivningen der gør, at vi kan medtage rette indhold og begrundelser i din kontakt med myndighederne.
Skal du fx partshøres i din sag, kan vi fremhæve vigtigt og relevant indhold og gøre opmærksom på væsentlige faktorer, ligesom vi kan formulere problematikker/udfordringer i din sag på den mest hensigtsmæssige måde.
Vi bestræber os på at "skære ind til benet" i skrivelserne, således at det vigtige står tydeligt, og det bliver let for modtageren at forstå hvad dine budskaber er.
Måske har du oplevet et uhensigtsmæssigt forløb i forbindelse med en børnesagkyndig undersøgelse eller forældrekompetenceundersøgelse, og er uenig i psykologerklæringens konklusioner eller andet. Måske har du oplevet at psykologen har optrådt partisk eller forudindtaget. I den forbindelse kan vi læse undersøgelsen igennem og vurderer, om der er grundlag for at klage til Psykolognævnet.
Stof- og alkoholmisbrug
Stof- og alkoholmisbrug
I sager om bopæl og samvær er stof- og alkoholmisbrug en risikofaktor, der har stor betydning.
Vores fokus er derfor på at dokumentere, at der ikke er et misbrug. Vi har et samarbejde med Ferle, som kan teste for om der er rester af alkohol eller stoffer i din krop.
Desværre oplever nogle, at der bliver påstået om dem, at de har et alkohol- eller stofmisbrug. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, men vi fokuserer på løsningen ved at dokumentere, at der ikke er et misbrug.
Nogle har måske tidligere haft et misbrug, og ønsker samvær med sit barn, og der anbefaler vi også at man lader sig teste, således at det kan dokumenteres, at der ikke længere er et misbrug. Det skaber tryghed for alle parter.
Bisidder
Bisidder
Bisidder under en børnesagkyndig undersøgelse eller erklæring, forældrekompetenceundersøgelse eller børnefaglig undersøgelse
Familieretshuset beslutter ofte (for at belyse sagen), at der skal laves en børnesagkyndig undersøgelse før der træffes afgørelse om forældremyndighed, samvær og bopæl. Denne undersøgelse har afgørende betydning for de afgørelser, der træffes i din sag. Familieretshuset udpeger en psykolog til at foretage undersøgelsen.
I Kriseramt Far har vi desværre kendskab til et væsentligt antal børnesagkyndige undersøgelser, hvor der er klaget over alvorlige fejl. Disse fejl har store konsekvenser for børnene. Psykolognævnet i øjeblikket har en meget lang sagsbehandlingstid, hvis man klager over undersøgelsen (op til 2 år).
VI har desværre også oplevet, at vores klienter ikke kan genkende beskrivelserne af dem selv og/eller deres børn.
Anbringelsessager (tvang og frivillig)
Anbringelsessager (tvang og frivillig)
Hos ProAdviser har vi ansat socialrådgiver med ekspertise inden for anbringelsesområdet, såvel frivillige anbringelser som tvangsanbringelser. Vi kender anbringelsessagerne fra myndighedernes perspektiv og har et indgående kendskab til både lovgivningen og procedurer på området.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt kommunen overvejer at tvangsfjerne dit barn, tilbyder vi at gennemgå hele din sag og vurdere den. Det er vores erfaring, at kommunen ikke altid orienterer forældrene om, at kommunen overvejer at anbringe barnet.
Vi bistår dig i forhold til ting, du eventuelt selv kan gøre anderledes i forhold til dit barn, herunder hvordan du bedst støtter dit barn i dagligdagen.
Nogle sager kan skyldes misforståelser, manglende kommunikation eller måske har kommunen ikke belyst sagen godt nok. Det kan vi hjælpe med at rette op på. Bekymringen kan også være velbegrundet og i de tilfælde, kan vi hjælpe dig med at fokusere på de ting, som du kan gøre anderledes og på, hvordan du bedst støtter dit barn.
I anbringelsessager står vi for skrivelserne og deltager i møderne i kommunen sammen med dig. Vi hjælper dig, indtil du kan få beskikket en advokat. Beskikkelse af advokat sker først, når kommunen har besluttet, at dit barn skal tvangsanbringes og sagen dermed skal forelægges for kommunens Børn- og Ungeudvalg.
Du vil også kunne få beskikket en advokat ved møder i Ankestyrelsen.
Vi holder fokus på at støtte dig i hele forløbet og sikre, at dine rettigheder tilgodeses.
Vores fokus er - også i anbringelsessagerne - barnets perspektiv.
Konsulent til overvåget og støttet samvær
Konsulent til overvåget og støttet samvær
ProAdviser tilbyder bisidder i forbindelse med overvåget og støttet samvær. Det kan være en god ide, idet konsulenten kan sikre at din retssikkerhed bliver overholdt, konsulenten er et vidne på hvad der foregår, og kan også gribe ind, såfremt dette skulle være nødvendigt.
Måske oplever du at noget ikke foregår på en hensigtsmæssig måde for dig og barnet - og der vil konsulenten kunne støtte dig, og du har også mulighed for at drøfte forløbet efterfølgende. Konsulenten kan også hjælpe dig med at forberede samværet, hvordan du bedst udfylder din rolle og hjælper barnet
til at det bliver en god oplevelse.
Gratis afklaringssamtale
Gratis afklaringssamtale
Alle som kontakter Mor i Krise har mulighed for en gratis afklaringssamtale på op til 15. min.
Det er vigtigt for os at vide om vi kan hjælpe dig med din sag. Derfor lytter vi gerne og vurderer om du skal til rådgivning, hvor vi går i dybden med din situation.
Du kan booke en gratis afklaringssamtale på www.morikrise.dk eller du kan ringe til os og hvis vi er ledig, kan vi afholde den med det samme.